Konst

Vedic Art på Galleri Spindeln

Jag har alltid varit fascinerad av färg, form och musik. Tecknade och målade mycket som barn men lade det åt sidan för musiken som fick störst plats i mitt liv.

Under en längre tids sjukdom kom jag i kontakt med Vedic Art genom Anita Lindström i Älmeklo utanför Vimmerby. Januari 2003 började jag studera för Anita. Många år av kurser. Hon har peppat mig och jag har tiden haft henne som en bra värdemätare på mitt arbete.

Jag hade slutat att ta in färgerna i mitt liv, det fanns alldeles för mycket livsglädje i dessa och jag var rädd för att våga kliva in i livet igen. Men suget blev så starkt efter färg att jag tog mig i kragen och började måla. Utan konsten hade jag troligtvis inte överlevt. Här hittade jag tillbaka till glädjen och energin som man behöver för att leva. Det är underbart att få gå in i konstens underbara värld.”

Jag har gått många somrar på kurs för Ulla-Britt Ohlin, Curt Källman, Nina Jacucci, Johannes Källman på Öland.

Har gått lärarutbildningen A,B och C kursen.

Jag har målat med den här tekniken i 15 år. Den överraskar hela tiden.Det här är min andra utställning och nu i vårt egna Galleri som min man Jan jobbat intensivt med att uppföra. Utan hans stöd hade vi inte stått här idag.

De flesta av mina målningar är på linne eller bomullsduk, målade i blandteknik i akryl, kol och tusch. Jag bestämmer aldrig motiv utan inspirationen flödar fritt. Mina målningar blir ofta resultat av möten med olika personligheter som passerar i mitt Galleri Spindeln.

Tack Anita Lindström för att du håller min kreativa nyfikenhet igång.

Tack Jan och min familj som alltid stöttar.

Mycket nöje!

Karin Westrin